Koken met Green Pan

Een overzicht van het greenpan assortiment om eenvoudig, ecologisch en gezond te bakken en te braden.

De producten van Green Pan zijn 'handig' en duurzaam.

 • 'Handig' want wij vragen niet om uw levensstijl aan te passen.
 • 'Duurzaam' want we staan op een verantwoorde manier in voor het behoud van onze natuurlijke hulpbronnen.


Wereldwijd beseft men dat de opwarming van de aarde, de vervuiling en de vernietiging van het milieu belangrijke vraagstukken zijn voor de 21steeeuw. Wij zijn er vast van overtuigd dat de mens voldoende gezond verstand heeft om zich te realiseren dat we maar één wereld hebben die we moeten beschermen. Helaas weten we niet altijd hoe we een verantwoorde keuze kunnen maken.

De GreenPanTM producten helpen je hierbij. GreenPanTM stelt verantwoorde producten beschikbaar die een verschil maken voor je ecologische voetafdruk. Je hoeft je levenswijze dus niet te veranderen, wij hebben de wijze waarop de producten gemaakt worden veranderd.

Klik hier voor de gebruiksaanwijzing van uw GreenPan

Gezonde keramische anti-aanbaklaag

 • Met Thermolon™ anti-aanbak technologie; een keramische coating met sublieme anti-aanbakeigenschappen
 • Geproduceerd zonder PFOA, bevat geen lood of cadmium
 • De Thermolon™ coating is gezond, veilig en bevat geen enkele giftige chemicaliën of persistente vervuiler
 • Hoge hittebestendigheid. Zelfs bij hogere temperaturen is er geen risico op giftige gassen. De antikleeflaag zal niet vervormen of verbranden bij toevallige en kortdurende oververhitting.
 • Thermolon™ geleidt warmte beter dan traditionele coatings. Dit resulteert in perfect bakken en braden

 • Gebruiksgemak gecombineerd met uitstekende bakresultaten:

 • Thermolon ™ is een betere warmtegeleider dan de traditionele antikleeflagen. Een goede warmtegeleiding zorgt ervoor dat het eten mooi gelijkmatig bakt.
 • Eenvoudig gebruik, gemakkelijk te reinigen.
 • Elegante en comfortabele roestvrijstalen greep.
 • Stevige roestvrijstalen deksels voor energiebesparend koken.
 • Dankzij de geavanceerde technologie worden het vocht en de smaken van de bereiding bijna onmiddellijk gebundeld en dat zorgt voor een heerlijke smaak en aroma.

Thermolon™

 1. Een keramische anti-kleeflaag
 2. Geen gebruik van schadelijke chemicaliën en bevat geen siliconeolie.
 3. Geproduceerd zonder PFOA, een persistente, kankerverwekkende vervuiler
 4. 60% minder CO2 uitstoot tijdens het inbakken van de coating t.o.v. traditionele anti-kleeflagen
 5. Zelfs bij hogere temperaturen is er geen risico op giftige gassen. De antikleeflaag zal niet vervormen of verbranden.

Het volledige GreenPan assortiment is voorzien van de Thermolon anti-kleeftechnologie die het koken eenvoudig maakt, evenals de afwas nadien.

Thermolon komt tot stand via een Sol-Gel technologie waarbij kleine harde deeltjes samenklitten tot een matrixstructuur. De Thermolon anti-kleeflaag is 100% PTFE-vrij en wordt geproduceerd zonder het gebruik van PFOA of siliconeolie. De antikleeflaag wordt in één enkele bewerking aangebracht op de pan. Deze toepassing is sneller en minder energieverslindend in vergelijking met de productie van traditionele anti-kleeflagen. Zo wordt er minder energie verbruikt en stoot de productie van GreenPan 60% minder CO₂ uit! Daarnaast heeft Thermolon uitstekende thermische eigenschappen; het koken vergt minder hitte en ook hier bespaart men energie. Onze bevindingen worden bevestigd: Wetenschappelijke informatie over de veiligheid en samenstelling van GreenPan koorgerei met Thermolon antikleeftechnologie: Thermolon is gecertificeerd door onafhankelijke en erkende laboratoria. Het is conform met alle internationale standaarden bepaald door de US FDA (Food & Drug Administration) en de Duitse LFGB. Verder voldoet Thermolon aan vele andere erkende internationale reglementeringen zoals deze van de Zwitserse en Koreaanse voedselveiligheid.